Friday, 10 May 2013

Cuti-cuti lagi??

Assalamualaikum...

Hai semua! Lama rasanya tak menulis di ruangan ini... Kali ni saya cuti lagi, tapi seems sama je macam cuti semester yang lepas... Anda semua tahu apa saya buat? Hahaha, duduk rumah ajelah..
Urmm, sebenarnya, saya ada simpan niat nak kerja tapi saya rasa macam tak berbaloi aje kalau cuti tapi tak duduk rumah.. Da lah homesick ni tak hilang lagi, mana taknya, berbulan lamanya tak balik rumah... So macam tulah gamaknya..
By the way, kesempatan ini saya gunakan untuk tulis sesuatu dalam blog ni, since saya pun dah lama tak update blog saya ni...
Yelah, selama ni tak sempat, dah tu sibuk blogwalking orang lain punya blog, sendiri punya pun malas nak update... Hahaha! :D ( apa pun tak boleh, teruk kan?? hihi )
Hurmm pejam celik-pejam celik, dah nak masuk semester 3 dah saya di KUIM.. ( macam tak percaya je! )
Umur pun tak lama lagi genap 19, and then next year, I'm gonna reach 20 ! Wau, hebat kan?? ( tangan di bahu mata ke atas, :-p )
Tak sangka! Hurmm nampaknya, saya sempat menulis sampai sini ajelah.. Hihi :)
Senang-senang lagi nanti saya post lagi..... ;)

Okay, daaa...
Much loves,
The Owner of The Blog (wink!)

Saturday, 19 January 2013

New Year 2013...

HAPPY NEW YEAR!

Hai assalamualaikum...
Lama rasanya tak menulis di ruangan ini. So... This year I'm gonna reach nineteenth!
Ouhh and I feel so awesome! Awesome ker? Haha :D
Rasanya, apa yang saya nak untuk tahun ini ya? Keep on reaching my dreams, maybe?
Perhaps! I could do so...

Huhh! Tak sangka yang saya akan mencapai umur 19 tahun ini. Seakan-akan mimpi! A very-very unexpected time I guess... Hurmm... Cepatnya masa berlalu kan guys?
Well... Saya pun tak tahu nak cakap apa, since cuma terlintas di minda untuk menulis sesuatu di ruangan ini pada tahun yang baru ini. So what I just hope now is, I get new better life than last year in this New Year...

Cukuplah coretan ringkas ini buat masa ini... Andai ada kesempatan yang lain, saya akan menulis lagi... :)

Much love <3,

farah hani ayla

Tuesday, 20 November 2012

Cuti-cuti Semester yang Bosan....

Assalamualaikum....

Hai, bertemu kembali. Dah lama rasanya tak post sesuatu kat ruangan ni, so hari ni saya decide nak post sesuatu kat sini, iaitu ingin berkongsi kebosanan saya pada cuti semester yang pertama ni..
Kalian mesti ada benda nak buat kan kat rumah masing-masing?? Hurmm, korang patut rasa beruntung.
Baru minggu lepas, saya telah mencapai umur 18 tahun. But seems, this year rasa hambar je. Yelah, kalau tahun lepas dapat sebiji kek daripada kawan-kawan kelas and ada wonderful surprise, tahun ni pulak tak ada. So, adalah jugak rasa macam nak nangis bila teringatkan itu semua, tapi yang berlalu tu biarlah berlalu kan?

Urmm... Nampaknya, tahun ni kawan-kawan saya pun sibuk dengan percutian bersama family masing-masing, manakala saya, sibuk mengikuti kursus memandu. And tak lama lagi, saya sudah boleh memandu kereta secara sah! Haha :D !

Genap umur 18 tahun ni, genap juga umur kawan-kawan kawan saya. Cuma ada beberapa orang je lagi yang masih menghitung hari nak mencapai umur 18 tahun. Walaupun untuk tahun ni saya rasa tak berapa seronok, namun saya tahu ia bakal jadi kenangan dan berlalu jua seperti tahun-tahun yang lainnya...

Apapun kawan-kawan, saya bersyukur kerana sehingga ke hari ini, saya masih bernafas dan diberikan peluang untuk hidup di Bumi Allah ni... Untuk yang mengingati tarikh ulang tahun saya, terima kasih kerana sudi memberi walau sepatah dua ucapan. Walaupun saya nantikan seseorang tu untuk beri ucapannya, tapi dia tak ucapkannya, saya mungkin rasa sedikit terkilan tapi jauh di sudut hati, saya tahu dia masih ingat lagi tarikh ulang tahun saya yang berjarak beza 4 hari sebelum saya...

Sekian dulu coretan untuk kali ini...  Nanti kalau rajin, saya update lagi. :)

Yang penat menaip,
Farah Hani Ayla @ Hanifarahin

Friday, 12 October 2012

coret-coret...

Ni picture paling latest saya. Picture ni amik mase kat dalam Auditorium Pujangga, KUIM.
Setelah disunting, jadilah macam ni... So, here it comes, the owner of the blog,
Farah Hani Ayla, muehehe... :P

Anyway, saya, sebagai pemilik ini blog, pun tak tahu nak post apa, since saya ni jenis yang memang suka cakap, tapi untuk posting sesuatu kat ruangan macam ni, saya hanya akan post pabila saya rasakan perlu dan ingin sangat-sangat menulis sesuatu. Haa, itulah saya. Untuk update Facebook pun macam tu jugak, saya kurang suka nak tulis-tulis benda yang kurang berfaedah atau mengarut ni, contohnya macam hal remeh-temeh yang saya buat sehari-harian. Jadi, hanya bila ada sesuatu peristiwa aje yang membuat saya rasakan sedih atau sakit hati, atau the most important thing yang saya rasa boleh share, akan saya pertimbangkan untuk dikongsikan bersama. ;)
By the way, terlanjur saya menulis ni, saya cuma nak cakap, yang sebulan lagi daripada tarikh hari ini, 12/10/2012, akan bermulanya 'countdown' untuk birthday saya ni. Yang ke-18. Kesian saya, baru nak capai umur 18 pada bulan 11 ni... urmm :'(

Jadi, nanti bila saya ada apa-apa benda atau perkara yang saya boleh kongsikan, Insya-Allah, saya akan kongsikan. 
Sekian dahulu, lots of love,

Farah Hani Ayla...

Saturday, 15 September 2012

get to know me...

WELL HELLO GUYS !
 Assalamualaikum...

<3 I'm new here, so please subscribe or follow me...
<3 I'm Hani and that's what my friends use to call me!-,-
<3 I'm 18 years old, born in 1994, and I love chocolates so much...
<3 I am one of those Najwa Latif's Awesome Friends (NL's AF) !
....ERR...NOTHING MORE TO SAY....LEAVE YOUR COMMENT AND DON'T FORGET TO SUBSCRIBE/FOLLOW ME !
glad to meet you !
bye !